> Kilalo wint Bronzen Pagadder | vzw Internationaal Comité

Kilalo wint Bronzen Pagadder

Foutmelding

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in include_once() (line 295 of /home/users/A000848/icvzw.be/www.icvzw.be/sites/default/settings.php).

Kilalo wint Bronzen Pagadder

Dinsdagavond 23 mei stonden drie vrijwilligersprojecten centraal in deSingel: Kilalo, Parochie Sociaal en Free Hands. Het project 'Kilalo' ging naar huis met het Bronzen Pagadderbeeld 2017.

Beweging.net en haar partnerorganisaties reiken jaarlijks een symbolische prijs uit voor alle vrijwilligersinzet naar aanleiding van Rerum Novarum. Tijdens de feestelijke avond strijden drie projecten voor de titel. Dit jaar waren Kilalo, Parochie Sociaal en Free Hands genomineerd. Alledrie zijn het fantastische initiatieven gedragen door vrijwilligers. Elk project ging naar huis met 500 euro en een tekening van Geert Kint.

De Visie-lezers, website-bezoekers, de aanwezigen in deSingel en de jury van de christelijke werknemersbeweging bekroonden aan het einde van de avond de vrijwilligers van Kilalo als ‘Bronzen Pagadder 2017’. Zij kregen het pagadderbeeld gemaakt door  kunstenaar Wim Waumans.

Bekijk hier het verslag van ATV, de regionale nieuwszender.

 

Wie is Kilalo ..

Kilalo begeleidt, ondersteunt en inspireert jongeren van Afrikaanse afkomst op het gebied van onderwijs, cultuur en vrijetijdsbesteding. Een paar jaar geleden startte Kilalo met een eerste klas voor huiswerkbegeleiding in de Antwerpse Breughelstraat.
‘Nu begeleiden we wekelijks een zestigtal kinderen met hun huiswerk op drie locaties,’ vertelt Dino Munsamba trots. ‘Naast de huiswerkbegeleiding organiseren we culturele en vrijetijdsactiviteiten voor de kinderen. Daarbij betrekken we zoveel mogelijk de ouders en de gemeenschap in zijn geheel.’ 

Spanning wegwerken

Voor veel kinderen is huiswerk maken niet altijd even prettig en zorgt het dikwijls voor spanningen tussen ouders en kinderen. ‘Hoewel het behalen van een diploma centraal staat in hun opvoeding, beschikken de ouders vaak niet over de juiste middelen of de nodige informatie om hun kinderen te begeleiden. Bij Kilalo werken we deze spanningen weg door de kinderen te begeleiden en ouders feedback te geven over de evolutie van hun kind.’

Talenten ontplooien 

’We weten dat er potentieel is in onze doelgroep. Zonder de juiste begeleiding verliezen ze de kans om zich verder te ontwikkelen. Daarom geven we hen met ondersteuning van onze vrijwilligers de kans om hun talenten maximaal te ontplooien. De aanpak van Kilalo werkt. Dat kunnen we vaststellen uit de verbetering van de schoolresultaten en motivatie van de kinderen die tot nu toe bij ons zijn terecht gekomen,’ stipt Dino Munsamba aan. 

Voor meer informatie zie: www.kilalo.be

Tekst van beweging.net 

X