IC People aan het woord - Internationaal Comité

Verenigingen aan het woord

Hier laten we IC People, de mensen achter de verenigingen die het IC ondersteunt, aan het woord.

IC People aan het woord

IC People

 1. Story 7/7 - Marie Rose - Mangoboom in Bloei

  7 augustus 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Wat als Internationaal Comité er niet is voor ondersteuning?" - Marie Rose van vzw Mangoboom in Bloei
  De etnische diversiteit van de Belgische bevolking is de afgelopen jaren sterker toegenomen en daardoor zijn de maatschappelijke ongelijkheden gestegen.

  Onze uitdaging bij het Internationaal Comité is om de zelforganisaties van etnisch culturele minderheden te begeleiden en te versterken in hun werking maar ook om te helpen aansluiting te vinden en verbinding te creëren met de samenleving en maatschappij.

  Lees meer over "Story 7/7 - Marie Rose - Mangoboom in Bloei"

  Labels:

 2. Story 6/7 - Sara - Salam Kyrgyz

  31 juli 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Hier in België heb je de wereldbevolking" - Sara aan het woord van vereniging Salam Kyrgyz

  Wat mij bijzonder en aangenaam opvatl bij Internationaal Comité vzw,  is de diversiteit tussen en binnen de 352 lidverenigingen. Internationaal Comité vzw verenigt, versterkt en verbindt jong en oud, man en vrouw, gelovig en niet gelovig, laag- en hoogopgeleide…., allemaal mensen  afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, gaande van Afrika via Europa tot Azië en Amerika. Internationaal Comité vzw kent geen geografische grenzen:  het is an sich de wereld in miniatuur. 


  Lees meer over "Story 6/7 - Sara - Salam Kyrgyz"

  Labels:

 3. Story 5/7 - Leila - Mala Ezdiyen Belcika

  24 juli 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Overal zijn er problemen, maar samen kunnen we deze overstijgen" - Leila aan het woord van vereniging Mala Ezdiyen Belcika

  Lees meer over "Story 5/7 - Leila - Mala Ezdiyen Belcika"

  Labels:

 4. Story 4/7 - Bhumika - Ayu vzw

  17 juli 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Verbindend werken is uitdagend" - Bhumika aan het woord van vzw Ayu

  “Verbindend werken zit in het DNA van Internationaal Comité. Doorheen het 30 jarig bestaan van de organisatie hebben de lidorganisaties en IC zelf dit met vallen en opstaan geleerd. Proefondervindelijk, vanuit de praktijk in samenwerking met elkaar, met partners en met lokale overheden. 

  Lees meer over "Story 4/7 - Bhumika - Ayu vzw"

  Labels:

 5. Story 3/7 - Behzad - Bahai Gemeenschap Hasselt

  10 juli 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Samen met Internationaal Comité brengen we eenheid in verscheidenheid in de praktijk" - Behzad aan het woord van vereniging Bahai Gemeenschap Hasselt

  Als IC-medewerkster werk ik met superdiverse gemeenschappen die zich verenigen op basis van maatschappelijke uitdagingen, ideologieën, diverse thema’s, etnische afkomst, taal, leeftijd, talenten,…etc.  Kortom, het IC vzw omvat de grote diversiteit die wij rijk zijn in ons land en herbergt bijna de hele wereld in één huis. En hoewel we allemaal uit verschillende werelddelen, religies, culturen, ... komen en verschillende visies, missies en doelstellingen uitdragen, hebben we allemaal een gemeenschappelijke deler, namelijk onze democratische betrokkenheid. 

  Lees meer over "Story 3/7 - Behzad - Bahai Gemeenschap Hasselt"

  Labels:

 6. Story 2/7 - Martin - Perspectief vzw

  3 juli 2020 om 10:00 door Hakan Kilic 0 reacties

  "Om samen te functioneren veronderstelt wederzijds engagement" - Martin aan het woord van vzw Perspectief.

  Verenigingen  zoals Perspectief vzw en vrijwilligers zoals Martin kunnen dienen als het uithangbord van de visie en waarden van het Internationaal Comité. Zoals zovelen heeft Martin zijn thuisland moeten verlaten en is hij 20 jaar geleden terechtgekomen in Hasselt. En zoals zo velen voelde hij de nood iets te doen, om de wederzijdse vooroordelen weg te nemen tussen vluchtelingen en Belgen. 

  Lees meer over "Story 2/7 - Martin - Perspectief vzw"

  Labels:

 7. Story 1/7 - Ghizlane - Samen voor morgen

  19 juni 2020 om 10:46 door Hakan Kilic 0 reacties

  "We kunnen onze krachten beter bundelen, willen we effectief aan de toekomst van morgen werken, iets betekenen voor de volgende generatie"  - Ghizlane aan het woord van vzw Samen Voor Morgen

  “Bij het Internationaal Comité geloven we in de maakbaarheid van onze samenleving. Mensen maken het verschil en zo bepalen we de toekomst. Vanuit ons werk ondersteunen we verenigingen zoals die van Ghizlane omdat elke stem telt én bruggen voortdurend moeten gebouwd worden. Onze aangesloten organisaties koesteren dezelfde overtuiging dat we door elkaar te ontmoeten, leren kennen, samen bewust worden van een gedeelde realiteit en werken aan een samenleving waar het goed vertoeven is voor iedereen ongeacht onze verschillen.
  Gezien de enorme diversiteit van praktijken kan je als medewerker je eigen talent ontplooien in een boeiend netwerk van geëngageerde mensen. Elk van hen levert een specifieke bijdrage in een wereld vol verandering. Het is een voorrecht hen te mogen bijstaan in het behalen van hun doelstellingen. Want met een gedeelde visie brengen we diversiteit in praktijk en bouwen we aan een gedeelde toekomst, een solidair morgen zonder discriminatie.”  - Gianni Canu, medewerker IC

  Lees meer over "Story 1/7 - Ghizlane - Samen voor morgen"

  Labels:

Sluiten