Vormingen - Internationaal Comité

Vormingen

Het programma is gericht op het versterken van verenigingen door hen kennis en instrumenten te geven zodat hun werking en activiteiten nog beter uitgebouwd kunnen worden. Het samenbrengen en verenigen van mensen kent vele aspecten. Het succes van verenigingen en de invloed die zij hierdoor verwerven in de samenleving wordt bepaald door de professionaliteit waarop zij zich organiseren en vorming vervult hierbij een sleutelrol.

Maak kennis met de verschillende online en fysieke vormingen.

Wat staat er op het programma? 

September

NB_Banner_GEAR_vorminhProfessionals

Vormingsreeks: Gendergelijkheid voor Roma meisjes

⏰ 11.06.2024 om 19:30
📍 Kammerstraat 19, 9000 Gent 
🗣️ Lesgever: Janetta Danyiova
   Gratis

Het Internationaal Comité organiseert een driedaagse reeks die gericht is op het bevorderen en bewustwording van gendergelijkheid georganiseerd.

Voor wie?
Professionals en vrijwilligers, zowel uit de openbare als de privésector, die interesse hebben in dit onderwerp kunnen deelnemen.

Meer info & inschrijvenVormingen op vraag


Ontdek het aanbod gratis vormingen die je via Internationaal Comité vzw voor jou en jouw verenigingen kan aanvragen! Elke vorming dompelt je onder in een thema naar keuze en wordt telkens gegeven door experten in het vakgebied. Alle vormingen kunnen zowel online of op locatie plaatsvinden.

Interessen in één van onderstaande vormingen? Contacteer ons via vorming@icvzw.be

Hoe maak ik een goede flyer

Banners Nieuwsbrief8

Een goede flyer of affiche is belangrijk om jouw organisatie, acties en evenementen zichtbaar te maken. Tijdens deze vorming leer je het ABC van lay-out en werken met Canva, een online gratis tool voor lay-out.

 Verkiezingen

Banners Nieuwsbrief7

Wil je meer te weten komen over politiek in het kader van de verkiezingen in 2024? Wil je je begrip van de structuren vergroten, begrijpen waarom stemmen belangrijk is, weten waar elke partij voor staat, of gewoon in gesprek gaan over dit onderwerp?

Sociale media als tool en communicatiemiddel 

Banners Nieuwsbrief9

Wat zijn de verschillende mogelijkheden tussen de verschillende sociale media kanalen en hoe haal je er het maximale uit voor jouw organisatie?

 Foto en video op smartphone

Banners Nieuwsbrief6

(Her)Ontdek de foto- en videofuncties van jouw smartphone! Leer hoe je het beste haalt uit jouw toestel voor het maken van kwalitatief beeldmateriaal. We leren de mogelijkheden van het werken met de foto- en videofuncties van je smartphone en hoe je deze gebruikt. Ook kijken we naar beeldbanken en hun mogelijkheden.

Meer info in de flyer

Voorbije vormingen

Februari

Concrete Veranderingen in de KVR-regeling

⏰ 29.02.2024 om 19:30
📍 online 
🗣️Lesgever: Jamila Channouf (IC vzw) 
 
Vanaf 1 januari werd de kleine vergoedingsregeling (KVR) vervangen door de amateurkunstenvergoeding (AKV). In deze infosessie ontdek je wat deze veranderingen concreet voor jou betekenen.

Maart

Ontbinden VZW

⏰ 05.03.2024 om 19:00 - 📍 online 
⏰ 19.03.2024 om 19:00 - 📍 Antwerpen 
🗣️Lesgever: Willy Musitu Lufungula (IC vzw) 

Heb je wellicht overhaast de overstap naar een vzw gemaakt? Is een vzw misschien toch niet de juiste keuze voor jou? Heb je interesse om terug te gaan naar een feitelijke vereniging, maar weet je niet goed hoe je moet starten? Ontdek de belangrijke aspecten van het ontbindingsproces van een VZW, inclusief juridische stappen en afsluiting van financiële verplichtingen.
De fysieke vorming gaat door in ons kantoor in Borgerhout (Bikschotelaan 232 bus 1)

April

Omgaan met conflicten

⏰ 22.04.2024 om 19:00
📍 online 
🗣️Lesgever: Annemarie Gielen (Pax Chrisi Vlaanderen)
 
Conflicten gebeuren dagelijks: thuis, op het werk, op de tram. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet omslaat in geweld? Ontdek het in de workshop ‘Omgaan met conflicten’.

Mei

Hoe maak je goede Social Media?

⏰ 16.05.2024 om 19:00 - 📍 online -  VERPLAATST naar 30.05.2024 
⏰ 23.05.2024 om 19:00 - 📍 Brussel - GAAT NIET DOOR
🗣️Lesgever: Iris Blomme

Ontdek de mogelijkheden van verschillende sociale media kanalen en hoe je ze optimaal kunt benutten voor jouw organisatie. Maximaal 15 deelnemers; zorg dat je een smartphone of computer bij de hand hebt.
De fysieke vorming in ons kantoor in Anderlecht (Passerstraat 5) zal niet meer doorgaan.

Juni

Feitelijke vereniging vs vzw

⏰ 11.06.2024 om 19:30
📍 online 
🗣️Lesgever: Davy De Laeter (vzw Kliniek)
 
Verken het verschil tussen een feitelijke vereniging en een VZW. Leer wanneer het handig is om een VZW op te richten en begrijp de belangrijke zaken rond VZW-statuten en verplichtingen.

Sluiten