Til je culturele project op met subsidies - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Til je culturele project op met subsidies

bovenlokale projectsubsidies12.pngvrijdag, 17 mei 2024 12:45

Hou je van samenwerken en verbinden? Over de grenzen van gemeenten, sectoren of disciplines heen? Grijp je kans om te experimenteren en te groeien in je culturele praktijk.

Vraag een subsidie aan voor jouw bovenlokaal cultuurproject. Ben je een kleinere culturele speler, duurt je project maximaal 1 jaar en vraag je minder dan 25.000 euro subsidie? Kies dan voor de nieuwe subsidie voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten.

De volgende deadlines hiervoor zijn 1 september 2024 en 1 maart 2025.

OP/TIL maakt je wegwijs

OP/TIL stimuleert cultuur in alle richtingen. Het steunpunt verbindt spelers uit de brede cultuursector, over de grenzen van gemeenten, sectoren en disciplines heen.Geef je projectideeën vorm met de hulp van OP/TIL. Stel een dossier op en vraag een subsidie aan. 

Komt jouw projectidee in aanmerking? 

Check hier bij welk subsidieprogramma het beste bij jou past. Keuze gemaakt? OP/TIL maakt jou wegwijs met een vierstappenplan. 

Stel je vraag


Wil je kort een idee aftoetsen, of heb je een kleine of grote vraag? Dan kan je die nu ook stellen tijdens een live of digitale VRAAG/RAAK

Volg een infosessie


Heb je een idee voor een kleinschalig cultureel project en wil je meer informatie over de subsidie? Op 23 mei en 13 juni organiseert OP/TIL een online infosessie. Hulp nodig bij je begroting? Op donderdag 22 augustus 2024 schuift een financieel specialist van Cultuurloket mee aan bij VRAAG/RAAK. Onze nieuwsbrief bundelt alle deadlines, inspiratie en tips. 

Het Bovenlokaal Cultuurdecreet


In 2019 ging het decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. Het subsidiereglement voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten is nieuw en staat naast het bestaande reglement voor bovenlokale cultuurprojecten. Zo reikt de Vlaamse overheid nu 4 keer per jaar subsidies uit voor jouw unieke en grensverleggende cultuurproject.

Labels
Algemeen
Participatie
Project
Verenigingen

« Terug

Sluiten