Atemporal - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Atemporal

banner-yentl-Atemporal.jpgdonderdag, 27 juni 2024 15:27

Ayu Compagnie ontving ondersteuning van ECRU en van Vlaanderen voor het project Atemporal, een muziek- en dansvoorstelling, in de prachtige Aldegondiskerk in de gemeente As. De voorstelling combineert dans, live Chopi-muziek, educatie en interculturele dialoog tot een unieke beleving, die zinnen prikkelt en mensen inspireert om anders naar de wereld te kijken.

Choreografe Yentl de Werdt gaat met Temporal  in dialoog met meestermuzikant Matchume Zango uit Mozambique. Deze samenwerking resulteert in een unieke synergie tussen hedendaagse dans en traditionele Chopi-muziek.

“Deze dialoog gaat verder dan muziek”, verduidelijkt Yentl de Werdt. “Het is een uitwisseling van culturen en perspectieven die bruggen bouwt, een reis doorheen de wortels van onze identiteit. Chopi-muziek, afkomstig uit Mozambique, is meer dan alleen muziek. Het is een levend erfgoed. De complexe ritmes, gezangen en instrumentatie creëren een unieke soundscape die generaties lang is overgeleverd.

Naast de voorstelling biedt Atemporal boeiende educatieve workshops in scholen en culturele centra. “Deze workshops introduceren jongere doelgroepen tot de rijkdom van Chopi-muziek en hedendaagse dans. We streven ernaar om begrip en waardering voor verschillende culturen te bevorderen en creatieve expressie te stimuleren.”

Choreografie & dans: Yentl de Werdt Compositie & Muziek: Matchume Zango Duur: 50 minuten Doelgroep: Families en kinderen vanaf 8 jaar

Download de flyer

Meer info

Labels
Project

« Terug

Sluiten