Oekraïense zomerschool in Genk. Derde keer, beste keer! - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Oekraïense zomerschool in Genk. Derde keer, beste keer!

Zomerschoolhoofdbanner.jpgdonderdag, 27 juni 2024 12:08

Door IC Limburg

PERSBERICHT

Voor het derde jaar op rij organiseert het Internationaal Comité een zomerschool voor kinderen die vanwege de oorlog in Oekraïne moesten vluchten en nu in Genk verblijven. Dankzij een goede samenwerking met de Genkse Oekraïense vereniging Unie Svit Hart en de stad Genk kunnen 45 kinderen gedurende twee weken leren, ontspannen en kennismaken met de lokale initiatieven.

Van 15 tot 26 juli staan minstens 20 vrijwilligers klaar om de lessen en diverse vrijetijdsactiviteiten te begeleiden en ondersteunen. Kinderen leren over de Oekraïense regio’s en steden, hun geschiedenis en cultuur. Ze oefenen Nederlands, maken kennis met het Genkse mijnverleden en talrijke Vlaamse tradities.

We inspireren en dagen de kinderen uit met een gevarieerd programma. Ze ontdekken de verborgen cultuur- en natuurparels van Limburg tijdens spannende excursies en beleven een sportdag vol actie, plezier en avontuur. We versterken hun zelfvertrouwen en ontwikkelen hun sociale en communicatieve vaardigheden. Door samen te werken aan verschillende activiteiten verleggen de kinderen hun grenzen en leren ze de waarde van teamwork kennen.

Met de hulp en de inzet van de vrijwilligers en vrijetijdsorganisaties bezorgen we de Oekraïense kinderen mooie en onvergetelijke ervaring omdat elk kind een fijne, zorgeloze zomer verdient.


MEER INFO:
Stad Genk  | Johan Bouceneau |  0472 98 01 22  |  johan.bouceneau@genk.be
Internationaal Comité vzw | Aga Cholewa | 0470 01 76 00  | aga@icvzw.be

IC - Website logo                 iedereen genkt                  svit hart logo horizontale

Labels
Algemeen

« Terug

Sluiten